Werkwijze kelder waterdicht maken

De stappen naar een droge kelder

Maak nu online heel eenvoudig een afspraak voor een vrijblijvende inspectie van uw kelder door onze vochtexpert om uw kelder gegarandeerd waterdicht te krijgen. Onderstaand kunt u de werkwijze lezen die wij aanhouden.

Ook nieuwe betonnen kelders maken wij preventief waterdicht. Van buiten als we er bij kunnen en anders van binnenuit. 
Onze Kristallijne Kelder-FiX® producten maken uw kelder duurzaam en voortdurend blijvend waterdicht. 
Vraag naar onze mogelijkheden.

1. Huisbescherming voorafgaand aan kelder reparatie

Voordat de vakmensen van ons bedrijf beginnen met het waterdicht maken van uw kelder dekken ze eerst de vloer af, zodat er geen viezigheid achterblijft. Dit doen ze ook op de route die ze door uw huis moeten maken. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij de route van de voordeur naar de kelder. Ze gaan zo schoon mogelijk te werk. Na de kelderafdichting scheelt dit behoorlijk veel schoonmaakwerk.

Om uw kelderlekkage duurzaam te kunnen verhelpen hebben onze vakmensen diverse materialen nodig. Anders kan uw lekke kelder niet met succes waterdicht gemaakt worden. Indien mogelijk maken we de materialen die we nodig hebben voor de kelderdichting zoveel mogelijk buiten klaar. Door dit buiten te doen wordt voorkomen, dat uw woning onnodig smerig wordt. Dankzij onze werkwijze blijft uw woning, tijdens het waterdicht maken van uw kelder, zo veel als mogelijk is netjes en schoon.

3. Water wegzuigen in uw kelder

Na het afdekken van de vloer kan het waterdicht maken van de kelder beginnen. Met water in de kelder is het lastig werken. Vandaar dat wij, indien nodig, eerst uw kelder leegpompen met een vuilwaterpomp of een waterstofzuiger. U hoeft dankzij onze werkwijze uw kelder voorafgaand aan onze kelderreparatie dus niet zelf leeg te pompen. Dat doen wij voor U!

Na het afdekken van de vloer kan het waterdicht maken van de kelder beginnen. Met water in de kelder is het lastig werken. Vandaar dat wij, indien nodig, eerst uw kelder leegpompen met een vuilwaterpomp of een waterstofzuiger. U hoeft dankzij onze werkwijze uw kelder voorafgaand aan onze kelderreparatie dus niet zelf leeg te pompen. Dat doen wij voor U!

4.Kim, doorvoeren en scheuren in kelder dichten

Alle plekken die de kelderlekkage hebben kunnen veroorzaakt worden aangepakt. Denk hierbij aan scheuren in de keldervloer of keldermuur, de kim die lekt of doorvoeren van inkomende buizen zoals riolering, gas, water of elektriciteit die niet goed dicht zijn.

Al deze oorzaken worden door ons eerst uitgehakt en schoon gemaakt en vervolgens weer dicht gezet en opgevuld met kristallijne Kelder-FiX® producten. De materialen waarmee wij deze scheuren, de kim en mogelijke doorvoeren opvullen zorgen ervoor, dat deze mogelijke probleemplekken onschadelijk en duurzaam waterdicht worden gemaakt. Als de gehele kelder behandeld is met onze Kristallijne Kelder-FiX® materialen dan is de kelder blijvend waterdicht en dus lekvrij.

 

5. Verwijderen van een schilder-, stuc- of tegellaag

Indien aanwezig, zullen de kelderexperts de verf-, stuc- of tegels in uw kelder machinaal verwijderen. Deze behandeling is nodig, omdat de kristallijne Kelder-FiX® methode alleen mogelijk is op een schone kale cementgebonden of betonnen ondergrond.

6. Kelder waterdicht maken en afwerken van de kelder

De kelder waterdicht maken gebeurt met onze unieke kristallijne Kelder-FiX® methode.

Nadat de slechte plekken uitgehakt en schoongemaakt zijn en de kelder is geprepareerd voor de behandeling, zal de gehele kelder worden afgewerkt met het in deze situatie benodigde materiaal. Door deze afwerking zal uw kelder geheel waterdicht en lekvrij zijn.

De actieve werking van de kristallijne bestandsdelen zal ervoor zorgen, dat er bij aanraking met water een kristallisatieproces ontstaat, wat door zal gaan zolang er water aanwezig is. De water dichtende eigenschappen van het materiaal verbeteren dus met de tijd. De perfecte werkwijze om uw kelder langdurig waterdicht te maken.

Na de kelderbehandeling is het niet noodzakelijk om voor een nieuwe afwerking te kiezen. U kunt de kelder laten zoals hij is. Mocht u wel een nieuwe afwerking met bijvoorbeeld tegels wensen, dan kunt u dit ongeveer 4 weken na de kelderreparatie aanbrengen. 

Een oplossing op maat

Voor vrijwel iedere afwerking hebben onze vakmensen een oplossing op maat. Een offerte stellen wij natuurlijk op uw wensen af. Ook dat is maatwerk. Waterinmijnkelder.nl houdt van een duidelijke werkwijze, vaste prijs om uw kelder waterdicht te maken. De kosten zijn altijd transparant.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. Twijfel niet en zet vandaag nog de stap naar een droge kelder!

× Hoe kan ik u helpen?