Lekke kelder kan door ons duurzaam droog worden gemaakt

Profiteer van de extra verdieping die u er als woonfunctie bijkrijgt

Een lekke kelder zorgt in meerdere opzichten voor overlast in uw woning. Allereerst kunt u geen gebruik maken van een complete verdieping als woonfunctie, wanneer uw kelder onder de gehele benedenverdieping zit. Zeker met het huidige prijsniveau van woningen zorgt dit vanuit financieel oogpunt gezien voor een enorme kapitaalvernietiging. U mag dit namelijk niet bij de beschikbare woonruimte optellen, waarop de verkoopprijs is gebaseerd. Maar vooral op het gebied van het woonklimaat is een lekke kelder ronduit schadelijk voor de gezondheid van de bewoners en de conditie van de woning. Samengevat. U doet er meer dan verstandig aan om een kelder die lek is duurzaam droog te laten maken. Niet alleen vanwege de waarde van uw woning, maar ook voor de gezondheid van uw woning.

Lekke kelder

Wat te doen wanneer u een lekke kelder ontdekt

Herkent u de volgende situatie? De kelder van uw woning ruikt muf. Dat heeft de kelder altijd al gedaan. Om deze reden heeft u nooit overwogen om wat met de kelder te gaan doen. Dat is onbewust een heel verstandige keuze van u geweest, want muffe luchtjes wijzen op de aanwezigheid van schadelijke schimmels. Vermoedelijk is deze muffe lucht, wellicht in mindere mate, ook doorgedrongen in de rest van uw woning. Muffe luchtjes wijzen op schadelijke schimmels en op vocht in de kelder. Wanneer u lang genoeg wacht ontstaat er vanzelf water in de kelder. Wij adviseren u niet om zolang te wachten.

Duurzame ecologische oplossing van Benelux Vastgoed Services

Het goede nieuws is, dat Benelux Vastgoed Services voor het droogmaken van een lekke kelder een duurzame ecologische oplossing ontwikkeld heeft. Wanneer vaststaat wat de oorzaken zijn van de lekkage in de kelder, dan kunnen onze erkende vochtexperts dit oplossen met de Kristallijne Kelder-FiX® en Beton-FiX® methode. Nadat de kelderwerken naar volle tevredenheid zijn uitgevoerd heeft uw woning er een extra verdieping bijgekregen, die u voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. Denk hierbij aan een mancave, bioscoop, muziekstudio etc. Het aantal vierkante meters van uw voormalige kelder mag u bij een eventuele verkoop optellen bij de beschikbare woonoppervlakte van uw woning. Afhankelijk van de woonplaats en locatie waar uw woning staat kan dit gaan zorgen voor een stijging van de verkoopprijs tussen de € 50.000 en € 250.000 (2022).

Droogmaken van uw lekke kelder

Een vraag die wij regelmatig krijgen voorgelegd is of de nieuw verkregen woonruimte wel droog blijft. Het antwoord is ja. Om de kwaliteit van onze kristallijne producten te onderstrepen geven wij hier daarom 50 jaar garantie op. Wilt u weten wat het droogmaken van uw lekker kelder kost?

× Hoe kan ik u helpen?