Water in de kelder is vaak het gevolg van meerdere gebreken

Meestal combinatie grondwaterniveau en zwakte keldermuren en keldervloer

Helaas komt in ons land water in de kelder op grote schaal voor. Zeker in de laaggelegen gebieden en in het bijzonder bij oudere woningen zoals boerderijen, dijkwoningen en grachtenpanden, is dit een steeds groter probleem aan het worden. En van dit soort panden hebben wij er in ons land nogal wat.

Water in de kelder

Vochtweerbaarheid van keldermuren en vloeren neemt in loop der tijd af

Naarmate een pand ouder wordt neemt de kans toe, dat er water in de kelder gaat ontstaan. De vochtweerbaarheid van keldermuren en keldervloeren neemt jaarlijks lineair af, wanneer men niet op tijd periodiek onderhoud pleegt. Vochtverzadiging treedt steeds sneller op. Daarbovenop ontstaan er door de constante belasting van het grondwater scheuren en barsten in de keldermuren en keldervloer. Op plaatsen waar de keldervloer aansluit op de keldermuren (de kim) ontstaan zwakke plekken, omdat deze niet meer goed aansluiten. Gevolg: er ontstaan juist hier fikse lekkages.

Vochtweerbaarheid van keldermuren en vloeren neemt in loop der tijd af

In de praktijk zien we met grote regelmaat, dat de rioolbuis door werking en verzakking van de woning beschadigd is en dat er een lekkage zit in een deel van de waterleiding. Een veel voorkomend punt van aandacht is ook de waterafvoer en drainage van de kelder. Kortom om te ontdekken en in kaart te brengen wat de oorzaak is van water in de kelder, kunt u het beste een vochtexpert van Benelux Vastgoed Services inschakelen. U weet dan na het deskundigenoordeel precies wat de oorzaak is van water in de kelder en wat u eraan kunt laten doen. Maak daarom een vrijblijvende afspraak via de rubriek contact.

Diagnose water in de kelder en maatwerk begroting duurzame oplossing

Onze vochtexpert zal ongetwijfeld de oorzaken van water in de kelder kunnen achterhalen. Wanneer hij dit heeft gedaan zal hij in kaart brengen welke specialistische werkzaamheden verricht moeten worden om de kelder duurzaam waterdicht te krijgen. U ontvangt van hem een maatwerk begroting. Hierin staan de eventuele investeringskosten om uw kelder duurzaam waterdicht te maken. Wanneer deze zijn uitgevoerd heeft uw pand er weer een extra verdieping bijgekregen die u voor verschillende doeleinden kunt gaan gebruiken. Heeft u ook last van water in de kelder? Maak dan voor een offerte op maat een afspraak

× Hoe kan ik u helpen?